Infospravy.sk Infospravy.sk

Krehčené mäso = 50% vody. Dobrú chuť

Krehčené mäso = 50% vody. Dobrú chuť

 Zrejme ste to už zažili aj vy. Prídete domov s kurčaťom, ktoré má na obale slovenskú vlajku a v tom lepšom prípade vás výrobca aj presviedča, že bolo len kŕmené kukuricou a malo dostatok miesta.

Keď ho však odbalíte, nielenže nemá farbu, akú by ste od takto chovanej hydiny očakávali, ale niekedy v skutočnosti pochádza napríklad z Brazílie. Na to však už bežný človek nepríde a zanevrie na domáce chovy.

Pod pláštikom tzv. prebaľovačov sa totiž často zmení poľská či brazílska hydina na čisto slovenskú. Niekedy sa tak navyše deje v rozpore s hygienickými pravidlami.

kuracina.jpg

Zdroj foto: aktualne.sk

 

Zvláštnou kapitolou je pritom tzv. krehčené kuracie mäso. To si zákazník často odnesie domov v nádeji, že kupuje niečo viac, než je bežná hydina. Aj tu však bohužiaľ platí, že opak je pravdou.

“Nejde o mäso, ale o hydinový mäsový prípravok, do ktorého bola voda vmasírovaná alebo nastreknutá. Obsahuje tak 40 až 50 percent vody,” poznamenal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska, Daniel Molnár.

Viac na: Takýto hnus by ste ani psovi nedali. Napriek tomu tým kŕmite seba a deti

Zdroj: aktualne.sk

Najnovšie z kategórie: Slovensko

Pozri viac

Odporúčame