Infospravy.sk Infospravy.sk

Vedeli ste že, KEDYSI bola u nás reštaurácia, v ktorej ak čašník nesplnil časový limit objednávky, zákazník neplatil?
zdroj: TASR

Vedeli ste že, KEDYSI bola u nás reštaurácia, v ktorej ak čašník nesplnil časový limit objednávky, zákazník neplatil?

V reštaurácii Tisa v obci Biel, neďaleko Čiernej nad Tisou, zaviedli v roku 1971 zaujímavú novinku. Len čo si hosť vybral jedlo podľa jedálneho lístka, pracovníci reštaurácie začali sledovať čas, za ktorý mal byť obslúžený.

Dodržanie časového limitu mohol na hodinách sledovať aj zákazník. Keď to bolo nad 20 minút, nemusel zaplatiť za konzumáciu. Takáto novinka, slúžiaca na zvýšenie úrovne pohostinstiev a reštaurácií, by bola vítaná aj inde a určite by ju mnohí privítali aj dnes. 

Môžeme však len polemizovať o tom, či by sa to v niektorých stravovacích zariadeniach dalo zvládnuť. 

Novinka v reštaurácii Tisa v obci Biel. Čašník musí do 20 minút od objednania priniesť hotové jedlo (foto: TASR/AP)
Novinka v reštaurácii Tisa v obci Biel. Čašník musí do 20 minút od objednania priniesť hotové jedlo (foto: TASR/AP)

Najnovšie z kategórie: Lifestyle

Pozri viac

Odporúčame